Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

 

Foto: ©Lotek

 

 

 

 

 

 

Adam Lundvall

Född: 1991

Böcker på Oppenheim förlag: Jag ångrar att jag föddes (2014)

Vem är du, Adam?
Det brukar jag också undra ibland. Jag är 22 år gammal. Jag kommer ifrån Västerås, men bor i Uppsala där jag för närvarande läser till en masterexamen i latin.

Har du gått någon skrivarutbildning eller liknande?
Nej, det har jag inte gjort.

När började du skriva poesi?
Det har jag gjort från och till sedan tonåren. Jag började bli lite mer seriös sommaren 2012, men jag lägger fortfarande inte ned speciellt mycket tid på det; det är mest på somrarna, när jag är ledig, som jag skriver lite mera intensivt.

Varför skriver du?
Jag måste ju göra någonting och det finns ingenting annat som jag inte är jättedålig på. Jag skulle hellre syssla med andra konstformer såsom musik eller film, men det känns lite för sent att börja med det nu. Eller så är jag bara lat.

Har du några förebilder inom litteraturen?
Det finns massvis av författare som är värda beundran för sina kreationer och/eller övriga gärningar, men som förebilder för enbart mitt egna skrivande den senaste tiden är det nog den något udda blandningen av Propertius och Charles Bukowski. Jag har också inspirerats en del av mer okända personer som har medverkat i små utgåvor, antologier och tidskrifter, vilkas namn jag dock har förträngt.

Och inom musik?
Oj, det är jättemånga! Om jag bara ska försöka begränsa mig till ett fåtal, så får det bli Nick Cave, Michael Gira, Warren Zevon och Tom Waits.

Vad gillar du att göra mer än att skriva?
Lyssna på plattor och köpa plattor. Göra cocktaildrinkar och dricka cocktaildrinkar.