Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Titel: Grammar for the Non-Native Speaker
Författare: Deborah Fronko
Utgivningsår: 2011
Språk: Engelska
ISBN: 978-91-978172-6-4

Många av oss som inte har engelska som modersmål gör samma typ av misstag. Därför har Deborah Fronko gjort en första hjälpen-guide för att råda bot på de vanligaste misstagen. Fronko går igenom de vanligaste misstagen som ”non-native speakers” gör och lär oss hur man undviker dem. Ordföljd, hur man avgör om det ska vara is eller are i komplexa meningar, -ing-formen, genus, compared to eller than samt problemet med gammalmodig och högtravande engelska tas upp. Grammar for the Non-Native Speaker är skriven på engelska, för att tillfredsställa en större målgrupp.

Målgruppen är främst affärsfolk med engelska som företagsspråk samt högskolestuderande, både svenskar och internationella studenter som kommer hit. I Sverige finns årligen cirka 380 000 högskolestudenter, varav cirka 27 000 är internationella.

Grammar for the Non-Native Speaker är en rapp och humoristisk bok om grammatik, där man redan efter några minuters läsning förbättrar sin engelska och undviker onödiga grammatikfel.

Köp boken här!

 

Skrivet om boken…

  • BTJ:s lektör Kerstin Rydén tycker att “Fronko skriver kort, koncist och humoristiskt. För den som har ont om tid men ändå vill förbättra sitt språk är den här lilla behändiga boken på 61 sidor klart användbar.”
  • Dagensbok.com har recenserat Deborah Fronko’s grammatikguide. Recensenten Irene Elmerot ger Grammar for the Non-Native Speaker betyget 8/10 och skriver: “Det är alltså väl värt mödan att våga läsa den, även om din(a) grammatiklärare skrämde slag på dig i skolan.” Läs recensionen i sin helhet!
  • Språktidningen skriver Camilla Sveréus bland annat:  “Grammar for the Non-Native Speaker är den perfekta snabbkursen för dig som skriver på engelska i arbetet eller i studierna.”