Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Svensk titel: Kulan som kommer
Originaltitel: Here, Bullet
Författare: Brian Turner
Översättare: Roy Isaksson
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-978172-5-7

Lyssna till Brian Turner när han läser The Hurt Locker ur sin diktsamling Here, Bullet som i svensk översättning av Roy Isaksson återfinns i boken Kulan som kommer med namnet Smärtans eviga boning.

Brian Turner är en av de mest uppmärksammade unga amerikanska poeterna de senaste åren. Han är lärare i litteratur vid Sierra Nevada College, men var tidigare soldat i den amerikanska armén. Under ett år var Brian Turner stationerad i Irak och det var då han skrev dikterna i sin hyllade debutbok. Kulan som kommer är en upprörande, vacker och insiktsfull skildring av krigets verklighet, upplevd på nära håll av soldatpoeten Brian Turner. Kulan som kommer är ett måste för alla som bryr sig om krig, oavsett politisk inställning. Dikterna skildrar livet i krigets vardag, där det blir ögonblickligt och ömtåligt men samtidigt bestående.

Köp boken här!

 

Skrivet om boken…

  • Tina Persson uttrycker sig positivt i Smålandsposten: ”Brian Turner skriver om krigets våld och platsens helvete på ett sätt som gör att jag som recensent känner ett kall att tala om att den här boken finns”.
  • Peter Nyberg skriverPopulär Poesi att Kulan som kommer är: ”en höjdpunkt i årets poesiutgivning därför att den inte fäster sig vid våldet utan skildrar människan som utsätter sig för krig. Det är en välbehövlig bok, inte minst för att nyansera diskussionen om vad krig är och vad krig leder till för individerna som deltar”.
  • Tidningen Kulturens recensent Christer Johansson anser att Brian Turner skriver; “bra bruksdikt utan krusiduller”.
  • Richard Pleijel på Dagensbok.com tycker att Turner använder: “en närmast tranströmersk metaforik. Det är konkret och berörande i sin lågmäldhet.” Läs mer!