Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Svensk titel: I skuggornas ständiga larm
Originaltitel: Phantom Noise
Författare: Brian Turner
Översättare: Roy Isaksson
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-978172-9-5

Trots att Brian Turner sedan länge lämnat Irak lever krigets skuggor kvar inom honom. I kontrast till den intensivt gripande bild av ett pågående krig som återgavs i Kulan som kommer berör I skuggornas ständiga larm den smärta, sorg och bedrövelse som sjuder i dyningarna. Turner återger de minnen och känslor som vägrar försvinna och som tränger sig in i poetens vardag hemma i USA. Med I skuggornas ständiga larm visar Turner vad poesin kan göra när den är som allra starkast.

Köp boken här!

 

Skrivet om boken…

  • Peter Nyberg i Populär Poesi: “Det är min övertygelse att det finns få bättre böcker att sätta i händerna på poesiläsare.” Läs hela recensionen här!
  • Tidningen Kulturen:  ”För mindre än ett år sedan recenserade jag Brian Turners starka debutverk Kulan som kommer här. Jag mer anade en visste att det var en kommande klassiker jag skrev om. Men det vet jag nu, för med I skuggornas ständiga larm bevisar Turner att han är en av de allra intressantaste engelskspråkiga poeterna just nu.”                                                                     Läs hela Christer B Johanssons recension om boken!
  • Fria Tidningens Ida Andersen recenserar I skuggornas ständiga larm: ”Posttraumatisk dikt i toppklass.”
  • Mikael Askander tipsar om boken på sin blogg. 
  • Tina Persson skrev i en krönika i Smålandsposten i maj:

”Jag möter den ganska unga mannens blick och det är inte bara inbillning: i djupet av hans ögon en bottenlös sorgsenhet. Jag ser den, och kanske ser han att jag ser, svarar seriöst på mina frågor. Det är de egna frågorna till sin egen och sitt lands historia han brottas med.”

“Jag förstår plötsligt att det är en unik situation. Min avsky för krig består, men den före detta soldaten framför mig kan jag inte avsky. Jag möter hans ögon. Tänker: jag kan inte, vill inte, behöver ej, få med i texten vad de sett.”

Hela krönikan finns att läsa i Smålandsposten, del B från 16 maj.