Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Titel: Kartongerna på min vind
Författare:
 Göran Strömqvist
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-978172-4-0

 

Diktsamlingen Kartongerna på min vind anknyter till Odyssevssagan  och problematiserar en människas uppväxt och utveckling. Göran Strömqvist har tidigare berört ämnet i novellsamlingen Crescent, där han ”visar en osedvanlig förmåga att återge röster, tonfall, klanger och formuleringar”. Hans ”bild av en ung människas väg till mognad är universell” (Åke Hellstrand)

Göran Strömqvist har gett ut tre novellsamlingar, Crescent 2002, Upprepningar 2004 och I trappan 2008 samt diktsamlingen Ordhål 2011. Han har också skrivit om lärares kompetensutveckling i språkliga och allmäna sammanhang och tidigare fått Göteborgs Universitets pedagogiska pris.

Köp boken här!

 

  • Att läsa  Göran Strömqvists diktsamling gör att man väcks och letar bland sina egna minnen. Rolf Zandén på Populär Poesi.
  • Man blir berörd av denna diktsamling, kanske främst på grund av den tyngd som ålder ändå ger. Det finns samtidigt en lätthet i dessa texter, en lätthet i språket ett ljus som lockar läsaren vidare i denna resa genom barndom, ungdomstid och vidare.  Bengt O Björklund skriver på Populär Poesis Facebook-sida.

 

Skrivet om Göran Strömqvists tidigare böcker…

  • Om Crescent skriver Åke Hellstrand bland annat ”Författaren visar en osedvanlig förmåga att återge röster, tonfall, klanger och formuleringar. …. (bokens) bild av en ung människas väg till mognad är universell”.
  • Om I trappan skriver Tor Flensmarck bland annat: ”Titelnovellen ‘I trappan’  griper tag i mig med sin nakna, ödesmättade  realism, en studie i saknad, utanförskap och ömhetslängtan.”