Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svensk titel: Eftersom ingenting varar
Originaltitel: Puisque rien ne dure
Författare: Laurence Tardieu
Översättare: Thérèse Eng
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-978172-7-1

Vincent kör fort. Han är på väg till Geneviève, kvinnan han en gång älskade, och som snart ska dö. Han tänker på Clara, barnet de förlorade och vars kropp aldrig återfanns. Och på smärtan som till slut åt upp deras kärlek.

Eftersom ingenting varar är en känslomättad men återhållsam berättelse om kärlek. Men också om sorgen efter ett förlorat barn. Författaren Laurence Tardieu ger röst åt både modern och fadern och hur de hittar sin egen väg för att hantera ett lidande som man inte kan prata om.

Här kan du beställa den i vår butik!

Under rubriken Lite av varje, Fransk litteratur, hittar du en hel del recensioner av boken.
Några av de senaste ger omdömen som
“Laurence Tardieu har ett poetiskt, eftertänksamt språk som träffar mig rakt i hjärtat.” (Fru E:s böcker)
“Det här är en av de finaste böcker jag läst, en av de starkaste, sorgligaste, ensammaste och mest ödesmättade.” (Fiktiviteter)
Eller: “griper tag i mig från allra första sidan.” (Vaka över ensamheten)
Västmandländskan säger att boken är “Vackert, äkta och sällsamt trösterikt mitt i det svåra.”
“Och frågan är om inte romanen finns bland de femtontal nödvändiga böcker jag skulle behålla..” (Ann-Sofie Lindholm – Breakfast Book Club)

BTJ:s Ulf Lindgren har läst Eftersom ingenting varar och säger att det är “få romaner som griper tag redan efter några raders läsning, men det gör verkligen Eftersom ingenting varar.” Han berömmer det poetiska språket som “liksom håller andan, det vibrerar av känslor och smärta”.

Här berättar Laurence Tardieu om boken! Och du kan också höra henne läsa ett stycke ur den franska originaltexten.

I en krönika i Hallandsposten 2013-04-11 berättar författaren Monika Häägg om sina känslor efter att ha läst boken: “outhärdligt men samtidigt vackert och fullt av kärlek”.

En längre intervju med Laurence Tardieu finns på vår Youtube-sida. Där berättar Tardieu om sitt skrivande och om sin senaste bok, “La confusion des peines”.