Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Soud Habbi

Böcker på Oppenheim förlag: I skuggornas ständiga larm (Brian Turner 2011)

Soud Habbi föddes i september 1983 i Mosul, Irak. Redan som ung pojke började han måla, och efter att han som femtonåring blivit antagen till ett konstinstitut i Nineveh, Irak, utvecklade han snabbt sina färdigheter. Sin första stora utställning hade Soud Habbi på ALSaa Art Galleri i Irak 2001.

Fem år senare flyttade Soud Habbi till Sverige. Här vidareutbildade han sig vid konstskolan Basis i Stockholm. Hans verk har sedan ställts ut vid ett tjugotal tillfällen, enskilt eller i gruppkonstellationer i Irak, Sverige, England, Syrien och Frankrike bara för att nämna några länder. Bland annat har han gjort en skulptur som står på Konstakademien i Mosul i Irak, ett verk som finns att skåda på Stadshuset i Södertälje och ett annat som fanns med vid Basis utställning i Stockholm 2009.

 

Vad vill du förmedla med din konst? Jag älskar konst och målar nästan varje dag. Jag ser det som en möjlighet att kunna dela med mig av min kultur och mina erfarenheter.

När bestämde du dig för att satsa på konst, och varför? Konsten finns i mitt blod. Allt vackert i livet är konst och jag tackar Gud för min talang.

Hur kommer det sig att du hamnade i just Södertälje? Mina vänner bor i Södertälje så det kändes naturligt att flytta hit. Jag har fått mycket stöd från Södertälje kommun och vill passa på att tacka dem. Förutom att hjälpa mig utveckla min egen konst har de gett mig chansen att arbeta med att undervisa barn och ungdomar i konst. Jag har också fått möjlighet att driva ett antal konstprojekt i Södertälje.

Kan du nämna någon konstnär som inspirerat dig? Picasso och Gustav Klimt.

Hur kommer det sig att du fick chans att göra illustrationer till omslaget av Brians Turners diktsamling “I skuggornas ständiga larm”? Brian besökte Arbetslivskontoret på Södertälje kommun, där jag arbetade, under hösten 2011. Efter att vi pratat en stund och jag visat honom mina målningar föreslog han att vi skulle jobba ihop med att utforma omslaget till den svenska utgåvan av hans andra diktsamling, I skuggornas ständiga larm. Jag var sedan i kontakt med Oppenheim förlag och skickade dem de illustrationer jag gjort till boken.

Vad brukar du syssla med på fritiden? Jag ägnar en stor del av min fritid till att måla. Jag gillar också att läsa och besöka museum.

 

Kolla in Souds konst på Facebook!

https://www.facebook.com/pages/Soud-Habbi-Konstn%C3%A4r/342898332424212

http://www.facebook.com/soud.habbikonst