Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Patricia Love

Böcker på Oppenheim förlag: Förbättra din relation – utan onödiga ord (utkom i maj 2012 i översättning av Karin Persson. Originalets titel: How to improve your marriage without talking about it).

Böcker på andra förlag: How to improve your marriage without talking about it (with co-author Steven Stosny, The Crown Publishing Group 2007),The Truth About Love (Touchstone 2001) och Hot Monogamy (with co-author Jo Robinson, Penguin Group (USA) Incorporated 1995).

Dr. Patricia Love är en framstående professor, författare, utbildare och sedan länge licensierad äktenskaps- och familjerådgivare. I trettio år har hon bidragit till utvecklingen av relationsterapi genom sin forskning, sina böcker, artiklar, utbildningsprogram, föreläsningar och framträdanden i media. Hon har bland annat medverkat flertalet gånger på OprahThe Today Show och CNN. Tillsammans med Dr. Steven Stosny har Dr. Patricia Love skrivit boken Förbättra din relation – utan onödiga ord (i svensk översättning av Karin Persson).

Patricia Love samarbetar i Sverige med Eva Berlander på Svenska Imagoinstitutet, nu senast i september 2012 med workshopen “The Evidence-Based Approach – Putting Power into Your Practice”.

 

Patricia Love och Eva Berlander på promenad i Kungsbacka
där Eva Berlander har sin verksamhet.

 

 

 

 

Intervju med Patricia Love:

Vad inspirerade dig till att skriva boken How to improve your marriage without talking about it och hur kommer det sig att du och Steven Stosny skrev den ihop? Eftersom jag kände till Stevens arbete innan jag lärde känna honom personligen tvekade jag inte en sekund när han föreslog att vi skulle skriva en bok om förhållanden ur genusperspektiv tillsammans. Ämnet kändes spännande och relevant och jag  hade länge velat få chansen att jobba med Steven.

Det var väldigt roligt att skriva den här boken med Steven. Jag hade medförfattat en bok tidigare, men den gången med en kvinna, så det här var helt nytt för mig. Jag blev gång på gång överrumplad och förbluffad av det manliga perspektivet i förhållandefrågor. “Tänker män verkligen så?” blev jag tvungen att fråga Steven. Jag lärde mig otroligt mycket, inte bara av forskningen kring ämnet utan också av att lyssna på Stevens åsikter och jag anser idag att jag är en bättre partner, mamma, vän och kollega mycket på grund av detta.

Har du några nya skrivarprojekt på gång? Jag skrev precis klart boken Never Be Lonely Again med en annan manlig kollega, Jon Carlson. Jag undersöker också möjligheterna för ännu en bok men har ännu inte bestämt titel eller inriktning.

Kan du nämna en bok som betytt mycket för dig? Jag tycker att Shirley Glass bok Not Just Friends är ett måste för alla som vill få en djupare förståelse för vår tids relationer.

Vad inspirerar dig? Djur och natur inspirerar mig. Handlingar utav medkänsla och godhet inspirerar mig. Kunskap i alla former inspirerar mig. Att kunna dela med mig av information för att hjälpa människor förbättra sina egna liv inspirerar mig.

Vilka mål vill du uppnå i karriären/livet? Mitt främsta mål karriärmässigt är att fortsätta hitta intressanta projekt och färdigställa dem. Vad gäller personliga mål hoppas jag kunna bidra till att mina barn och barnbarn lever väl, och så vill jag spendera mycket kvalitetstid med min man. Jag skulle även vilja besöka Alaska—och den vackra natur staten har att erbjuda. Jag vill lära mig laga mat, åka på cykelsemester och spendera mer tid med att vandra i bergen.

Vilken är din favoritskiva just nu? Mitt favoritalbum har varit det samma i åratal - The Tenth Anniversary Dream Cast of Les Miserables. Vilket förresten även det inspirerar mig. När jag känner mig hängig eller behöver piggas upp sätter jag på det här albumet och blir genast full av liv och energi.

 

Hemsida: http://www.patlove.com/