Kundvagn

Inga produkter i kundvagnen.

Sara Nilsson

Född: 1985

Böcker på Oppenheim förlagVem är Tindras farfar?  (2010)

Böcker på andra förlag: Våga utmana! (medförfattare, Svenska Scoutrådet 2010),Vägvis – roverscoutens guidebok (redaktör och medförfattare, Svenska Scoutrådet, 2012)

Sara Nilsson berör ett känsligt och för målgruppen ovanligt ämne i Vem är Tindras farfar? där tanken är att öka barns medvetenhet kring hemlöshet och andra svåra frågor.

 

När började du skriva? Som fyraåring. Då bestod min text inte av det svenska alfabetet utan av egna påhittade bokstäver. I ettan lärde jag mig att skriva med alfabetet och det var då mina längre berättelser kom till.

Vad gör du på fritiden utöver att skriva? Dansar streetdance, sjunger, läser, spelar teater så ofta jag hinner, ser på film och tv-serier, spelar spel, engagerar mig i scouterna som scoutledare, tränar och umgås med mina nära och kära.

Har du några nya skrivprojekt på gång? Oja, många! Just nu ska jag bland annat vara redaktör för en scoutbok som vänder sig till scouter i 19-25-årsåldern.

Vem är din favoritförfattare? Stephen King, helt klart. Jag tycker mycket om hans sätt att skriva och han är otroligt duktig på att fånga läsaren redan på sidan ett. Dennis Lehane är en annan favorit!

Kan du nämna en bok som betytt mycket för dig? Bokserien om ungdomarna i det ockuperade Australien, skriven av John Marsden. Jag har nog aldrig gråtit, skrattat och känt så mycket med några andra karaktärer innan.

Favoritskiva just nu? Just nu lyssnar jag väldigt mycket på Robyns Body Talk Pt. 2. I bilen sjunger jag till den och hemma dansar jag till den.

Vad tror du om framtidens litteratur? Jag hoppas att den ska finnas kvar i det tryckta formatet. Jag gillar inte tanken på att allt ska digitaliseras … Jag hoppas att de små bokförlagen ska få större utrymme i bokvärlden och att likriktningen bland barnböcker upphör.